Bloembollen planten

Hoe plant je nou het best bloembollen?

Accesoires voor het planten arrow-right
Bloembollen planten

 

Stap 1: Kies de juiste locatie

Selecteer een geschikte locatie in je tuin voor het planten van bloembollen. Zorg ervoor dat de locatie voldoende zonlicht krijgt, omdat de meeste voorjaarsbollen van de zon houden. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is om te voorkomen dat de bollen gaan rotten.

Stap 2: Koop gezonde bloembollen

Koop gezonde, hoogwaardige bloembollen bij een betrouwbare kwekerij of tuincentrum. Kies bloembollen die stevig en vrij van schimmel of zichtbare beschadigingen zijn.

Stap 3: Graaf plantgaten

Gebruik een schop of een speciale bollenplanter om plantgaten te graven. De diepte van de plantgaten hangt af van de grootte van de bloembollen. Over het algemeen geldt dat je de bollen ongeveer twee tot drie keer dieper plant dan de hoogte van de bollen. Plaats de bollen met de puntige kant omhoog.

Stap 4: Plant de bloembollen

Plaats de bloembollen in de plantgaten met de puntige kant naar boven en bedek ze met aarde. Zorg ervoor dat de bollen op de juiste diepte worden geplant en dat er geen luchtbellen onder de bollen achterblijven. Plaats meerdere bollen in groepen of clusters voor een aantrekkelijker effect.

 

 

 

heb je nog vragen?