15 Mooie Iris Hollandica Mixed bloembollen voor in de tuin.
Artikelnummer: 8719214041328
  • check 40 dagen bedenktijd
  • check 100% bloeigarantie
  • check Seizoen specialist
  • check Snel geleverd

Product informatie

Dit type iris heeft nooit botanisch in Nederland gegroeid. Het is een product van vele kruisingen in de iris familie. Twee soorten hebben een belangrijke rol gespeeld in de totstandkoming van de Hollandse iris, namelijk Iris xiphium en Iris lusitanic. De Hollandse iris geeft de voorkeur aan goed gedraineerde grond. De bollen kunnen voor meerdere jaren in de grond gelaten worden maar de kans op vorstschade en ziekten is vrij groot. De bloemen hebben een doorsnede van 10 cm en de stelen zijn stevig. Daardoor zijn ze ook zeer geschikt voor de professionele bloementelers.

Deze prachtige Iris Hollandica Mixed is een echte aanwinst voor uw tuin. Door haar bijzondere kleur een ware eye-catcher voor de tuin! De iris is een vaste plant en is zowel geschikt voor de volle grond als in potten en kuipen op het terras of balkon. Bloeit ook mooi in de border! De bloemen doen het ook leuk als snijbloem in een boeket. Ze zijn erg geschikt als snijbloem en kunnen dus ook voor de pluktuin gebruikt worden! Het zijn echte bijen- en vlinderlokkers.


Kleur: Gemengd
Bloeihoogte: 50-60 cm
Bloeiperiode: Voorjaar
Pootperiode: Aug t/m dec


Planten:


- Je kunt de bloembollen het beste in het najaar buiten planten.
- Planten in goed los gemaakte grond, met de punten naar boven.
- Tot het planten droog en koel bewaren.

Productspecificaties

Plantkenmerken Goed voor bijen en vlinders, Plukbloemen, Vaste plant, Verwildering, Geschikt voor border, Geschikt voor pot , Snijbloemen, Pluktuin, Geschikt voor pot, Half zon half schaduw
Stuks in verpakking 15
Kleur Multicolor
Productgroep Iris
Populaire naam Iris
Bloeihoogte 50-60 cm
Plantdiepte 15 cm
Planttijd Augustus, September, Oktober, November, December
Bloeitijd Voorjaar
Plantafstand 15 cm
Bolmaat 7/8
Bloeiplaats Zon en Half Schaduw