50 Mooie Iris Reticulata mix bloembollen voor in de tuin.
Artikelnummer: 8717154002799
  • check 40 dagen bedenktijd
  • check 100% bloeigarantie
  • check Seizoen specialist
  • check Snel geleverd

Product informatie

Iris is een hele bekende meisjesnaam. Deze prachtige plant is echter niet vernoemd naar zomaar een meisje, maar naar de Griekse godin van de regenboog, die Iris heette. Waarschijnlijk omdat Irissen voorkomen in de meest uiteenlopende kleuren. Er zijn wel meer dan 200 verschillende soorten die tot de Irissen horen. De reticulata is een soort die bloeit van februari tot eind april en slechts 15 cm hoog wordt. De prachtig blauwe bloemen verspreiden een heerlijke geur en hebben die voor Irissen zo karakteristieke, gele ’tong’. Omdat Iris reticulata oorspronkelijk een bergplant uit de Kaukasusregio is, vragen ze slechts weinig verzorging en zijn ze zeer geschikt voor rotstuinen. Natuurlijk kunt u ze van september tot en met december ook gewoon in borders of perken planten. Zelfs in het gras bloeien ze prachtig.

Deze prachtige Iris Reticulata Mixed is een echte aanwinst voor uw tuin. Door haar bijzondere kleur een ware eye-catcher voor de tuin! De iris is een vaste plant en is zowel geschikt voor de volle grond als in potten en kuipen op het terras of balkon. Bloeit ook mooi in de border! De bloemen doen het ook leuk als snijbloem in een boeket. Ze zijn erg geschikt als snijbloem en kunnen dus ook voor de pluktuin gebruikt worden! Het zijn echte bijen- en vlinderlokkers.


Kleur: Gemengd
Bloeihoogte: 10-20 cm
Bloeiperiode: Voorjaar
Pootperiode: Aug t/m dec


Planten:


- Je kunt de bloembollen het beste in het najaar buiten planten.
- Planten in goed los gemaakte grond, met de punten naar boven.
- Tot het planten droog en koel bewaren.

Productspecificaties

Plantkenmerken Goed voor bijen en vlinders, Plukbloemen, Vaste plant, Verwildering, Geschikt voor border, Geschikt voor pot , Snijbloemen, Pluktuin, Geschikt voor pot, Half zon half schaduw
Stuks in verpakking 50
Kleur Multicolor
Productgroep Iris
Populaire naam Iris
Bloeihoogte 10-20 cm
Plantdiepte 10 cm
Planttijd Augustus, September, Oktober, November, December
Bloeitijd Voorjaar
Plantafstand 10 cm
Bolmaat 5/6
Bloeiplaats Zon en Half Schaduw