20 Mooie Narcis Trompet bloembollen voor in de tuin.
Artikelnummer: 8719664007745
  • check 40 dagen bedenktijd
  • check 100% bloeigarantie
  • check Seizoen specialist
  • check Snel geleverd

Product informatie

Deze planten met de grote bloemen en lange trompetten zijn wel de bekendste narcissen die van de wilde soort Nacissus pseudonarcissus afstammen. De goudgele bloemen worden wel 10 cm groot en bloeien van maart tot eind mei. In het zuiden van Nederland en in België worden ze vaak Paasbloemen genoemd, omdat ze altijd met de Paasdagen in bloei staan. Het is een ijzersterke plant die het in iedere tuin en op elk balkon goed doet. Ook als snijbloem zijn ze zeer goed te gebruiken. Snij ze af op het moment dat de knoppen bijna open gaan en u kunt er in huis van genieten. In de tuin blijven ze natuurlijk wat langer goed, omdat ze daar meer voeding krijgen. De sterke, dikke bollen kunnen in het eerste jaar wel 3 tot 4 stelen geven en dat wordt ieder jaar alleen nog maar meer. De stelen worden 30 tot 40 cm hoog. Naast borders en bloemperken of potten, kunt u ze van augustus tot eind december ook gewoon in het gras planten. Bijvoorbeeld onder een boom of gewoon zomaar in het midden van het gazon. Narcissen kunt u het beste in groepen in de tuin planten. 

De Narcis heeft bijna geen verzorging nodig. Aanplanten in goed losgemaakte grond met de punt omhoog. Eventueel afdekken met turfmolm tegen strenge vorst. Plant de Narcis in een goed waterdoorlatende grond in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, niet te nat want daar houd de Narcis niet van. De Narcis heeft geen extra voeding nodig.

Kleur: Geel
Bloeihoogte: 30-40 cm
Bloeiperiode: Voorjaar
Pootperiode: Aug t/m dec


Planten:


- Je kunt de bloembollen het beste in het najaar buiten planten.
- Planten in goed los gemaakte grond, met de punten naar boven.
- Tot het planten droog en koel bewaren.

Productspecificaties

Plantkenmerken Goed voor bijen en vlinders, Plukbloemen, Vaste plant, Verwildering, Geschikt voor border, Geschikt voor pot , Snijbloemen, Pluktuin, Geschikt voor pot, Half zon half schaduw
Stuks in verpakking 20
Kleur Rood
Productgroep Kruiden
Populaire naam Narcis
Bloeihoogte 30-40 cm
Plantdiepte 20 cm
Planttijd Augustus, September, Oktober, November, December
Bloeitijd Voorjaar
Plantafstand 20 cm
Bolmaat 12/14
Bloeiplaats Zon en Half Schaduw