15 Mooie Scilla Hispanica blauw bloembollen voor in de tuin.
Artikelnummer: 8717154004137
  • check 40 dagen bedenktijd
  • check 100% bloeigarantie
  • check Seizoen specialist
  • check Snel geleverd

Product informatie

De Scilla “Hispanica” komt in Spanje en Portugal in het wild voort. Sommige Botanici vinden dat deze Spaanse Scilla eigenlijk geen Scilla is. Zij is inderdaad echt anders dan de “gewone”scilla. Deze Spaanse schone draagt vanuit een rozet van lancetvormige bladeren een stengel van zo’n 25 cm met een tros van hangende klokjes.

Ze bloeien al vroeg in het voorjaar, namelijk van maart tot begin mei. Als u ze plant, van augustus tot december, hoeft u dus geen rekening te houden met de zon, want die heeft de Scilla niet nodig om zich in zijn volle schoonheid te tonen. Ze worden niet hoger dan 30 cm en hebben prachtige blauwe bloemetjes. Om ze het meest te laten opvallen is het aan te raden om ze in grotere groepen bij elkaar te planten. Denk hierbij aan aantallen van minimaal 25 of 30 stuks. Dit is geen verkoop praatje, maar gewoon om ervoor te zorgen dat ze niet onopvallend in uw tuin verdwijnen. Dat zou namelijk ronduit zonde zijn van zo'n mooi plantje. Sterhyacinth kunt u het beste in grote groepen in de tuin planten.

Aanplanten in goed losgemaakte grond met de punt omhoog. Eventueel afdekken met turfmolm tegen zeer strenge vorst. De bollen tot het planten droog en koel bewaren. 


Kleur: Blauwe
Bloeihoogte: 25-30 cm
Bloeiperiode: Voorjaar
Pootperiode: Aug t/m dec


Planten:


- Je kunt de bloemknollen het beste in het najaar buiten planten.
- Planten in goed los gemaakte grond, met de punten naar boven.
- Tot het planten droog en koel bewaren.

Productspecificaties

Plantkenmerken Goed voor bijen en vlinders, Vaste plant, Verwildering, Geschikt voor border, Geschikt voor pot , Geschikt voor pot, Half zon half schaduw
Stuks in verpakking 15
Kleur Blauw
Productgroep Bloemen
Populaire naam Scilla
Bloeihoogte 25-30 cm
Plantdiepte 15 cm
Planttijd Augustus, September, Oktober, November, December
Bloeitijd Voorjaar
Plantafstand 15 cm
Bolmaat 7/8
Bloeiplaats Zon en Half Schaduw