2 Mooie Scilla Peruviana bloembollen voor in de tuin.
Artikelnummer: 8719664001392
  • check 40 dagen bedenktijd
  • check 100% bloeigarantie
  • check Seizoen specialist
  • check Snel geleverd

Product informatie

De Scilla Peruviana is een bolgewas dat behoort tot de familie van de hyacint (Hyacinthaceae) en van nature voorkomt in Noord-Afrika. Het soort is in Engeland beschreven nadat het met een Spaans schip genaamd ‘Peru’ aankwam. Dit maakt de naam enigszins misleidend omdat het niets met Peru te maken heeft.

De Scilla wordt ook wel een sterhyacint genoemd en heeft prachtige paasblauwe bloemen. De naam sterhyacint is te danken aan het glanzende stervormige blad van de Scilla. In de lente staat deze meer dan een maand prachtig in bloei!

De Scilla plant staat graag op een lichte plaats, met voldoende zonlicht. Dit kan zowel binnen als buiten! Let er wel op, dat in de vroege lente er nog wel eens vorstperiodes zich kunnen aandoen. De plant is niet winterhard en kan niet tegen vorst. Haal de plant dus op tijd naar binnen mocht deze buiten staan! Om lang van deze bijzondere plant te kunnen genieten, is regelmatig water geven aanbevolen. Deze bloemen trekken bijen en vlinders aan, zorgt voor verwildering en vermeerdering en zijn ook nog eens winterhard!


Kleur: Blauw
Bloeihoogte: 20-40 cm
Bloeiperiode: Voorjaar
Pootperiode: Aug t/m dec


Planten:


- Je kunt de bloemknollen het beste in het najaar buiten planten.
- Planten in goed los gemaakte grond, met de punten naar boven.
- Tot het planten droog en koel bewaren.

Productspecificaties

Plantkenmerken Goed voor bijen en vlinders, Vaste plant, Verwildering, Geschikt voor border, Geschikt voor pot , Geschikt voor pot, Half zon half schaduw
Stuks in verpakking 2
Kleur Blauw
Productgroep Bloemen
Populaire naam Scilla
Bloeihoogte 20-40 cm
Plantdiepte 20 cm
Planttijd Augustus, September, Oktober, November, December
Bloeitijd Voorjaar
Plantafstand 20 cm
Bolmaat 14/16
Bloeiplaats Zon en Half Schaduw